O nama

Dobrodošli na prvi Internacionalni Sajam Zapošljavanja i Edukacija "Zenica Expo"

Od 10. do 12. maja 2024. godine, Zenica će biti domaćin izuzetnog događaja koji otvara nova vrata u svijetu profesionalnog razvoja i obrazovanja. U prostranoj Gradskoj areni “Husejin Smajlović”, “Zenica Expo” se prostire na impresivnih 3000 m2, obećavajući da postavi nove standarde u svijetu zapošljavanja i edukacije.

sajam

“Zenica Expo” nije samo sajam, već dinamično okruženje gdje će posjetitelji imati priliku da istraže brojna slobodna radna mjesta iz različitih industrija. Sa VIP salonom opremljenim najnovijom tehnologijom, učesnici će moći održavati radionice, sastanke i panel diskusije, a tu je i profesionalno opremljen PRESS centar, spremno dočekujući veliku medijsku popraćenost.

sajam
vazne

Posebno naglašavamo važnost prisustva državnih institucija na “Zenica Expo”, koje su bitne zbog podrške integraciji na tržištu rada, pružanja relevantnih informacija i jačanja međunarodne suradnje. Njihovo učešće pruža ključne uvide i resurse neophodne za uspješno povezivanje poslodavaca i tražitelja posla te omogućava razmjenu najnovijih informacija i zakonskih okvira uključujući i one koji se tiču zapošljavanja stranaca.

vazne

Ističemo da “Zenica Expo” predstavlja izvanredan marketinški medij, nudeći jedinstvenu priliku za predstavljanje vaših proizvoda i usluga pred očekivanim brojem od 20.000 posjetitelja tokom tri dana sajma. Zahvaljujući kvalitetnoj organizaciji i promociji, sajam osigurava vidljivost i prisutnost kvalificiranih posjetitelja, što ga čini nezaobilaznim marketinškim događajem.

umrezavanje

“Zenica Expo” pruža jedinstvenu priliku za umrežavanje, razmjenu ideja i iskustava među poslodavcima, obrazovnim institucijama i tražiteljima posla, potičući time ekonomski razvoj i profesionalni napredak.

Pridružite se ovom značajnom događaju i iskoristite priliku da budete dio dinamične platforme koja oblikuje budućnost zapošljavanja i obrazovanja. “Zenica Expo” je vaša karta za svijet novih mogućnosti i uspješne karijere.

umrezavanje

naša misija

Misija “Zenica Expo” sajma je stvoriti snažnu platformu koja povezuje tržište rada s kvalificiranim pojedincima, istovremeno promovirajući formalno i neformalno obrazovanje kao ključan faktor za profesionalni razvoj. 

Sajam služi kao most između poslodavaca, tražitelja posla, državnih institucija, ambasada i razvojnih agencija, te pruža prilike za umrežavanje, razmjenu iskustava i sticanje novih vještina.

misija

naša vizija

Vizija I Internacionalnog sajma zapošljavanja i edukacija “ZENICA EXPO” jeste da postane vodeća platforma koja revolucionira način na koji se spajaju tražitelji poslova i poslodavci, fokusirajući se na brzo sticanje relevantnih kompetencija kroz neformalno obrazovanje. Želimo omogućiti tražiteljima poslova da u kratkom vremenskom roku steknu praktične vještine i znanja koja su odmah primjenjiva i korisna poslodavcima. 

Posebno je značajno uspostavljanje čvrste veze između poslodavaca i relevantnih agencija iz inozemstva kako bismo olakšali dobivanje kvalificirane radne snage koja odgovara potrebama poslodavaca. 

Kroz “ZENICA EXPO” želimo postati ključni igrač u transformaciji tržišta rada i obrazovanja, pružajući inovativna rješenja koja koriste sve dionike u procesu zapošljavanja i razvoja karijere.

 

CILJ

Cilj “Zenica Expo” jeste osigurati platformu gdje poslodavci, uključujući i državne institucije, ambasade i razvojne agencije, mogu pronaći kvalificiranu radnu snagu, a tražitelji posla priliku za zapošljavanje, usavršavanje i profesionalni razvoj. Sajam također ima za cilj pružiti informacije o trendovima i promjenama na tržištu rada, te poticati razvoj obrazovanja sa akcentom na neformalno obrazovanje i vještina koje su potrebne za uspjeh.

KONCEPT

Koncept “Zenica Expo” sajma temelji se na integraciji izložbenog prostora za poslodavce, uključujući državne institucije, ambasade i razvojne agencije, s radionicama i panel diskusijama za profesionalni razvoj. Sajam uključuje i mrežne događaje koji omogućavaju izgradnju važnih profesionalnih kontakata, te interaktivne elemente koji podstiču aktivno učešće i angažman svih sudionika.