sponzori

Zahvaljujemo Našim Sponzorima

Veliko hvala našim sponzorima čija podrška čini Prvi Internacionalni Sajam Zapošljavanja i Edukacije u Zenici mogućim. Vaša ulaganja u obrazovanje i profesionalni razvoj osvjetljavaju putove za buduće generacije, povezujući zajednicu kroz učenje i rast. Zajedno gradimo platformu koja premošćuje razlike, otvara nova vrata i oblikuje budućnost. Vaš doprinos je neizmjerno cijenjen – zajedno kreiramo promjene.

Generalni sponzor

BRONZANI SPONZORI

ŞİŞECAM

Şişecam, jedan od najvećih globalnih investitora, svoje prvo ulaganje u Bosni i Hercegovini ostvario je 2006. godine kupovinom Fabrike Sode Lukavac. Vođeni proizvodnom politikom zasnovanom na visokim performansama i stalnom razvoju, izrasli su u četvrtog najvećeg proizvođača sode u Evropi i osmog u svijetu. Danas, Şişecam djeluje na 4 kontinenta, u 14 država, upravlja sa 44 fabrike i zapošljava skoro 22.000 radnika, ostvarujući prodaju u više od 150 zemalja. Samo u svojim fabrikama u Bosni i Hercegovini, Bugarskoj i Turskoj, Šişecam ostvaruje godišnju proizvodnju od 2,2 miliona tona sode. Sisecam soda Lukavac d.o.o. postao je simbol uspješne privatizacije u BiH, višestruko nagrađivan od strane Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) i Poslovnih novina, i stalno zauzima vodeće pozicije među velikim preduzećima po ukupnom prihodu, izvozu i neto dobiti. Zahvaljujući svojoj posvećenosti lokalnoj zajednici i sposobnosti da većinu sirovina osigura iz domaćih izvora, te izvozi cjelokupnu proizvodnju, Şişecam značajno doprinosi privredi Bosne i Hercegovine.

GS - TMT

Tvrtka GS-TMT, naš ponosni sponzor, nastavlja bogatu tradiciju obrade metala u srednjoj Bosni, temeljenu na iskustvu bivšeg poslovnog sustava Bratstvo, Novi Travnik. Od privatizacije u listopadu 2004. godine, uspjeli su očuvati i unaprijediti visoke standarde u proizvodnji strojnih dijelova, baštinjeni još od vremena kada je Bratstvo bilo jedan od vodećih brendova u strojnoj industriji bivše Jugoslavije. Specijalnost GS-TMT je obrada čelika s visokom preciznošću, zahtijevajući stručnost i stalni nadzor, što obavljamo s ljubavlju prema ovom zanimanju. U GS-TMT proizvode dijelove visokosofisticirane opreme za vodeće europske, posebice njemačke proizvođače, koristeći najsuvremenije strojeve za obradu metala.

Teleperformance

Teleperformance nije samo strateški partner svjetski poznatih kompanija; oni su inovatori koji definiraju budućnost korisničke podrške. Sa preko 40 godina iskustva, Teleperformance je izgradio reputaciju pružanjem vrhunskih usluga klijentima u više od 90 država diljem svijeta, spajajući naprednu tehnologiju, visoke sigurnosne standarde i neusporedivu stručnost. U Teleperformanceu, gdje čovjek čini razliku, svaki zaposlenik radi s strašću i predanošću izvrsnosti, stvarajući vrijednost i prilike za klijente, zaposlenike i cijele zajednice.

Novotel

Nova mobilna mreža namijenjena korisnicima koji žive dinamičnim stilom, nudi kvalitetu usluge uz niske cijene.

MEDIJSKI POKROVITELJI

Kalman

Kalman radio je počeo sa radom 1998. godine, kao ostvarenje dječačkog sna Edina Krše, vlasnika radija. 1999 godine od IMC agencije (tadašnje Regulatorne agencije za komunikacije) dobio je i trajnu dozvolu za emitovanje radio programa. Već od samog početka emitovanja svog programa, uređivačkom politikom, programskim ciljevima, Kalman radio je imao samo jednu odrednicu, biti ”narodni radio”.

Zenit

Radio Zenit je izraz poduzetničkog i novinarskog duha naših osnivača. Nismo priklonjeni ni jednoj političkoj opciji. Rukovodimo se standardima modernih radijskih stanica. Mi smo radio uz koji se osjećate bolje. Radio Zenit je vodeća neovisna medijska organizacija u BiH i svoj signal emituje putem frekvencije od 100.7 FM i putem interneta. U proteklim godinama smo uspjeli i praktično dokazati da ima smisla razmišljati pozitivno, osjećati se dobro i biti bolji.

Zenica blog

Jedno mjesto za sve informacije iz Zenice.

RTV SLON

Tuzlanski gradski radio “SLON” je nezavisna, privatna stanica, koja je sa radom počela 1995. godine. Programskim sadržajima zadovoljava široke mase slušalaca emitujući sadržaje od informativih pa do muzičko zabavnih i humorističkih. Program emituje 24 sata i moguće ga je slušati u eteru na području Tuzlanskog kantona, a već više od 10 godina program emituje uživo i putem interneta. Inače ova radio stanica je prva iz BiH koja je daleke 1998. godine počela emitovati program putem interneta. Bila je to revolucija i početak novog načina globalnog emitovanja.

Radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba jedan je od najčitanijih internet news portala u Bosni i Hercegovini. Od nastanka 2007. godine do danas, Radiosarajevo.ba čitateljima svakodnevno pruža kvalitetne, pravovremene, tačne i objektivne informacije iz različitih oblasti: vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, kulture, zabavne sadržaje, savjete.

RTV SLON

Brill Cosmetix je generalni distributer BrillBird, Renergiques i Lady Lash proizvoda za BiH.

UČESNICI

Novotel

Želite li nevjerojatan paket bonusa samo za prelazak na novotel? Prenesite svoj broj iz druge mreže u našu na bon/dopuna tarifu i uživajte u fantastičnim pogodnostima! Aktiviranjem vašeg broja u novotel mreži, automatski dobivate 150 GB interneta i 6000 minuta za razgovore unutar novotel mreže u periodu od 6 mjeseci. Evo kako to funkcioniše: Pri aktivaciji: Odmah dobijate 25 GB interneta valjanog 30 dana i 1000 minuta za razgovore s novotel korisnicima. Narednih 5 ciklusa: Svaki mjesec dodatnih 25 GB interneta i 1000 minuta, sve s rokom trajanja od 30 dana. Važno: Da biste koristili dodijeljene GB, vaš glavni račun mora biti aktivan. Neiskorišteni internet i minute se ne prenose niti nadoknađuju ako je račun bio neaktivan.

Termoelektro Brčko

Otkrijte prilike koje nudi lider u industriji termoenergetike! Termoelektro d.o.o. Brčko, nezavisno preduzeće koje je izraslo iz renomiranog Holdinga Termoelektro a.d. Beograd, već decenijama prednjači u pružanju usluga izgradnje, remonta, rekonstrukcije, i revitalizacije termoenergetskih i industrijskih postrojenja. Dođite i upoznajte nas na Zenica Expo, koji se održava od 10. maja 2024. u 11:00 sati u Zenici, i saznajte kako Termoelektro može pomoći realizaciji vaših projekata. Tražite li priliku za karijeru u dinamičnom i inovativnom okruženju? Termoelektro je u potrazi za talentovanim pojedincima koji se žele pridružiti našem timu. Ako ste spremni doprinijeti našem stalnom rastu i razvoju, pridružite nam se u stvaranju budućnosti!

Taurus

Taurus Homecare zapošljava i postavlja međunarodne zdravstvene radnike. To su trenutno prvenstveno specijalisti medicinske sestre i doktori. Uspješno su plasirani i laboratorijski tehničari i farmaceuti.

MojPosao

MojPosao.ba je vodeći web portal za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini. Dio je grupacije Alma Career zajedno sa portalima iz regiona MojPosao.net i Poslovi. Infostud sa kojima ostvaruje i najbolju saradnju. Nudimo različite usluge: oglašavanje upražnjenih radnih mjesta, regrutiranje kandidata, edukaciju, trening i staff leasing, branding poslodavaca, upravljanje projektima, business event management, HR consulting i upravljanje karijerom.

GMC

GMC Grupa je osnovana 2000. godine kao kompanija za montažu paletnih regala. Brzo je postala istaknuta kompanija prepoznata širom svijeta zbog svog profesionalnog pristupa i stručnosti u instalaciji visokoregalnih automatiziranih skladišta. Danas, GMC Grupa je lider u instalaciji pametnih rješenja za skladištenje, što je učvrstilo njezin ugled kao cijenjenog partnera u industriji.

Cengiz Holding

Cengiz Holding, renomirana turska kompanija, aktivno doprinosi razvoju Bosne i Hercegovine kroz svoje projekte u građevinarstvu, energetici i infrastrukturi. Njihova ulaganja ne samo da unapređuju infrastrukturu, već i jačaju ekonomsku suradnju između Turske i Bosne i Hercegovine, otvarajući nove mogućnosti za lokalne zajednice. Tražite li priliku za karijeru u dinamičnom i utjecajnom okruženju? Cengiz Holding će biti na Zenica Expo-u, gdje možete saznati više o mogućnostima za zapošljavanje u našim projektima širom Bosne i Hercegovine. Naša vrata su otvorena za talente spremne da doprinesu našim ambicioznim projektima i daljem razvoju zemlje.

Univerzitet u Zenici

Univerzitet u Zenici je javni univerzitet formiran 18. oktobra 2000. godine odlukom Skupštine Zeničko-dobojskog kantona.

Univerzitet Travnik

Univerzitet u Travniku je prvi privatni univerzitet u Bosni i Hercegovini osnovan 2007. godine na temelju zakonskih propisa i uz podršku resornog Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK/KSB.

Sparkling

Sparkling Car Detailing iz Zenice, lider u detaljnom čišćenju i održavanju automobila, nudi usluge koje vašem vozilu vraćaju izgled novog. Naša paleta usluga uključuje detaljno čišćenje, poliranje, voskiranje i mnoge druge tretmane koji štite i revitaliziraju vaš automobil. Tražimo odgovorne osobe za pridruživanje našem timu! Ako ste zainteresirani za karijeru u auto industriji i želite raditi u dinamičnom okruženju, posjetite nas na Zenica Expo-u od 10. do 12. svibnja 2024. i saznajte više o prilikama za zapošljavanje.

Brill Cosmetix

Brill Cosmetix je generalni distributer BrillBird, Renergiques i Lady Lash proizvoda za BiH.

MEGAGRADNJA d.o.o.

Od osnivanja 2017., MEGAGRADNJA d.o.o. se istakla kao lider u visokogradnji i različitim završnim radovima. S radovima poput impresivnog Trebević Hills projekta, naša firma potvrđuje stručnost i kvalitetu.

Zenko

Zenko, lider u proizvodnji radne odjeće iz Zenice, poznat je po izvanrednoj kvaliteti, pouzdanosti i inovativnosti. Naša odjeća kombinira udobnost, funkcionalnost i stil, dok reflektira vrhunski dizajn i osjećaj izvrsnosti. Osim što smo predani vrhunskom kvalitetu i detaljima, naš angažman u održivosti i društvenoj odgovornosti čini nas uzorom u industriji. Tražite priliku za karijeru u dinamičnom i etičkom okruženju? Zenko je u potrazi za talentovanim i motiviranim pojedincima koji žele pridružiti našem timu. Posjetite naš štand na Zenica Expo-u, koji se održava 10. maja 2024. godine od 11:00 sati, i saznajte više o mogućnostima zapošljavanja.

Zdravo Stopalo

U salonu Zdravo Stopalo, nudimo vrhunske usluge medicinske pedikure koje idu dalje od tradicionalne estetske pedikure, kao i edukacije. Naš medicinski certificirani tim specijaliziran je za liječenje i prevenciju problema s kožom i noktima na stopalima, uključujući žuljeve, kurje oči, urasle nokte, i kožne bolesti. Obratite nam se za savjete o preventivnoj njezi stopala i odabiru odgovarajuće obuće kako bismo zajedno spriječili buduće probleme. Kroz personalizirani pristup i visokokvalitetnu njegu, postanite naš pouzdan partner u održavanju zdravlja i udobnosti vaših stopala.

Hamster Zenica

Hamster Zenica, lider u građevinskoj industriji Bosne i Hercegovine, specijaliziran za uređenje interijera i eksterijera, traži nove talentirane radnike koji će se pridružiti našem stručnom timu. Naši iskusni stručnjaci posvećeni su pružanju personaliziranih rješenja koja zadovoljavaju želje i potrebe naših klijenata u stambenim i poslovnim prostorima. Poznati po visokokvalitetnim uslugama u oblikovanju i renoviranju prostora, radimo s klijentima kako bismo osigurali da projekti budu izvedeni na vrijeme i unutar zadanog budžeta. Naša predanost pouzdanosti, kvaliteti i profesionalizmu čini nas izvrsnim izborom za vašu karijeru.

ADK Travnik

Iz naše agencije ističemo ADK Travnik kao jednu od vodećih slovenskih tvrtki u metalsko-prerađivačkom sektoru, sa sjedištem u Novom Travniku. Ova tvrtka se izdvaja inovativnim pristupom u proizvodnji i obradi metala, pružajući visokokvalitetne usluge za automobilsku, građevinsku, elektroindustriju i druge sektore. Svojom predanošću kontinuiranom unapređenju i kvaliteti, ADK Travnik stekao je reputaciju pouzdanog partnera na globalnom tržištu. Uz naprednu tehnologiju i procese, tvrtka neprestano teži ka vrhunskim rezultatima i efikasnosti. Zainteresirani za karijeru u ovom dinamičnom sektoru? ADK Travnik nudi izvanredne karijerne prilike i traži motivirane pojedince koji su spremni na izazove i profesionalni razvoj.

Shot d.o.o

Shot je kompanija sa sjedištem u Zenici koja se ističe svojim uspješnim poslovanjem i reputacijom kao odličnog poslodavca. Sa svojom predanošću i kvalitetom usluga, Shot je postao prepoznatljiv kao lider u svojoj industriji. Kroz inovativne pristupe i neprekidnu predanost kvaliteti, Shot je uspio ostvariti značajne rezultate i zadobiti povjerenje svojih klijenata. Osim toga, Shot se ističe kao poslodavac koji cijeni svoje zaposlenike, pružajući im potrebnu podršku i mogućnosti za razvoj karijere. Uz svoje uspjehe u poslovanju, Shot aktivno sudjeluje u zajednici, promovirajući društveno odgovorno poslovanje i pridonoseći lokalnom razvoju. Ukratko, Shot je kompanija koja se ističe svojim uspješnim poslovanjem, posvećenošću kvaliteti i reputacijom dobrog poslodavca. Posjetite njihov štand na sajmu i otkrijte više o njihovim izvanrednim uslugama! Postanite dio uspješnog tima

Jifeng Automotive Interior BH

Jifeng Automotive Interior BH, sa sjedištem u Žepču, je vodeći primjer poslovne izvrsnosti i inovacija. Od osnivanja 2018. godine, kompanija se ističe predanošću kvaliteti i uspjehu, pružajući proizvode koji zadovoljavaju visoke evropske standarde. Tražimo mlade, ambiciozne i vrijedne osobe za pridruživanje našem timu!

Hotel Dubrovnik

Hotel Dubrovnik, smješten u srcu Zenice, poznat je po svojoj izvrsnosti u uslugama i ugostiteljstvu. Od svog osnivanja, Hotel Dubrovnik se ističe visokim standardima i predanošću zadovoljstvu gostiju, pružajući nezaboravne doživljaje svakom posjetitelju. Tražimo profesionalne pojedince da se pridruže našem timu! Ako imate iskustva u hotelijerstvu ili strast prema pružanju vrhunske usluge gostima, pozivamo vas da saznate više o karijernim mogućnostima u Hotelu Dubrovnik.

NCMC

NCMC, sa sjedištem u Usori, predstavlja vodeću firmu u proizvodnji i distribuciji kvalitetnih materijala. Od osnivanja, NCMC se posvetio pružanju izvanrednih proizvoda i usluga, što nas je učinilo ključnim igračem u industriji. Tražimo talentirane i motivirane pojedince koji žele napredovati u dinamičnom radnom okruženju! Ako ste strastveni prema proizvodnji, tehnologiji i inovacijama, pridružite se našem timu i doprinesite našem stalnom rastu i uspjehu.

UPIP Žepče

UPIP Žepče je neprofitna organizacija posvećena stvaranju povoljnog poslovnog okruženja u općini Žepče i šire. Naša misija je podržati rast i razvoj lokalne ekonomije kroz različite inicijative i projekte koji potiču investicije, unaprjeđuju poslovne procese i omogućavaju prosperitet zajednice. Želite li saznati kako možemo podržati vaš posao ili ste zainteresirani za suradnju? Posjetite naš štand na Zenica Expo-u, gdje naš tim stručnjaka s nestrpljenjem čeka da podijeli informacije o našim programima i uslugama.

Goga kozmetika

Pridružite nam se na Zenica Expo-u i otkrijte zašto je Goga kozmetika vodeći izbor za ljubitelje ljepote! Naša paleta visokokvalitetnih kozmetičkih proizvoda kombinira najnovije tehnologije i najbolje sastojke, nudeći savršene solucije za svaki tip kože. Istražite naše ekskluzivne linije: Od naprednih formula za njegu kože do luksuzne dekorativne kozmetike, naši proizvodi su dizajnirani da unaprijede vaš svakodnevni ritual ljepote i daju vam samopouzdanje koje zaslužujete.

Krin Igračke

Pozivamo vas da se pridružite Krin Igračkama na Zenica Expo-u, gdje ćemo predstaviti našu zadivljujuću kolekciju igračaka koje bude maštu i inspirišu igru. Naš asortiman proizvoda je pažljivo dizajniran da podstakne kreativnost i razvoj djece kroz zabavu i edukaciju. Otkrijte naše najnovije igračke: Od edukativnih setova do zabavnih igračaka za sve uzraste, Krin Igračke nudi nešto posebno za svako dijete. Dođite i pogledajte naše inovativne proizvode koji su sigurni i visokokvalitetni, izrađeni s ljubavlju i pažnjom na detalje.

Bosing iz Zenice

Bosing, renomirana firma iz Zenice, specijalizirana za građevinske i inženjerske projekte, proširuje svoj tim! Tražimo motivirane i stručne radnike koji su spremni prihvatiti izazove i doprinijeti našim ambicioznim projektima. Nudimo konkurentne uvjete rada, mogućnost profesionalnog razvoja i rad na inovativnim projektima. Dođite i upoznajte nas na Zenica Expo-u! Naš tim će biti tamo da odgovori na sva vaša pitanja i pokaže kako možete postati dio naše uspješne priče.

HBS

HBS, renomirana indijska agencija za zapošljavanje, dolazi na Zenica Expo kako bi pomogla vašoj kompaniji u pronalaženju kvalificiranih i talentiranih radnika iz različitih industrija širom svijeta. Naše usluge su dizajnirane da osiguraju da svaka kompanija dobije najbolje moguće kadrove koji će doprinijeti njihovom rastu i uspjehu. Što možete očekivati od HBS na Zenica Expo-u? Profesionalno posredovanje i predstavljanje kvalificiranih kandidata prilagođenih vašim poslovnim potrebama. Mogućnost upoznavanja s našim širokim bazama talenata iz različitih sektora, uključujući IT, zdravstvo, inženjerstvo, i ugostiteljstvo. Savjetovanje o najboljim praksama za zapošljavanje i integraciju međunarodnih radnika.

Sveučilište/Univerzitet ''VITEZ''

Sveučilište ''VITEZ'' je akreditirana i reakreditirana visokoobrazovna institucija, koja svojim studentima nudi kvalitetu, izvrsnost, personalizirani pristup i studijske programe prilagođene tržištu rada. Smješteno u srcu Travnika, ovo sveučilište predstavlja akademsku i intelektualnu oazu za studente iz cijele regije i šire. U okviru Sveučilišta djeluju četiri fakulteta: • Fakultet informacijskih tehnologija, • Fakultet poslovne ekonomije, • Fakultet zdravstvenih studija i • Pravni fakultet. Nudeći studentima atraktivne studijske programe na sva tri ciklusa studija, Sveučilište ''VITEZ'' predano se zalaže za postizanje najviših standarda izvrsnosti i kvalitete. Pored toga, misija Sveučilišta je potaknuti kreativnost i intelektualni razvitak studenata, pripremajući ih za izazove globalnog tržišta rada. Suvremeni studijski programi Sveučilište ''VITEZ'' nudi cijeli spektar studijskih programa koji obuhvaćaju područja informacijskih tehnologija, poslovne ekonomije, zdravstvenih studija, te prava. Svojim raznovrsnim programima, pridavanjem značaja praktičnoj nastavi, suradnjom sa lokalnim zajednicama, pruža studentima mogućnost da istraže svoje talente, te da razviju vještine koje će im omogućiti postizanje izvanrednih rezultata u svojim karijerama. Kvalitetan nastavni kadar Izniman tim profesora, predavača i stručnjaka iz prakse, čija posvećenost podučavanju, mentorstvu i istraživanju pruža studentima inspiraciju i podršku potrebnu za postizanje vrhunskih rezultata, garancija su uspješnog akademskog i profesionalnog razvitka. Sveučilište ''VITEZ'' nije samo akademski centar, već i aktivan član lokalne i globalne zajednice. Kroz brojne projekte, volonterske inicijative i suradnju s industrijskim partnerima, Sveučilište radi na stvaranju pozitivnog utjecaja na društvo i okolinu. Programi međunarodne suradnje i Erasmus+ U okviru programa međunarodne suradnje te programa Erasmus+, pored međunarodnog studija na engleskom jeziku, Sveučilište ima potpisane sporazume sa više od 20 instituacije diljem Europe, sa svrhom realiziranja zajedničkih projekata, te razmjene studenata, nastavnog i nenastavnog kadra. Dodatne informacije o studijskim programima i upisu dostupne su na službenoj web stranici Sveučilišta ''VITEZ'' – www.unvi.edu.ba, te profilima Sveučilišta na društvenim mrežama.

Krčma Zenica

S ponosom najavljujemo da će Krčma Zenica- Braća Petrović, poznati humanitarci, biti prisutni na Zenica Expo-u od petka, 10.05.2024. od 11:00 sati. Ovo je izvanredna prilika da se upoznate s njihovim radom i podržite humanitarne aktivnosti koje provode Braća Petrović. Dođite i saznajte više o njihovim projektima i kako možete doprinijeti. Naši gosti će imati priliku uživati u specijalitetima Krčme Zenica, dok istovremeno podržavaju dobre ciljeve koje promoviraju Braća Petrović.

Restoran ADA

S velikim uzbuđenjem najavljujemo da će Restoran ADA biti prisutan na Zenica Expo-u od petka, 10.05.2024. od 11:00 sati. Pridružite nam se u otkrivanju jedinstvenih okusa i specijaliteta koji čine Restoran ADA omiljenim mjestom za sve ljubitelje dobre hrane. Iskoristite priliku da se upoznate s našim timom, uživate u izvanrednim jelima i saznate više o našoj posvećenosti vrhunskoj gastronomiji. Naša misija je da svakom gostu pružimo nezaboravno iskustvo, spajajući tradicionalne recepture s modernim kulinarskim trendovima.

Pomozi.ba

Ne propustite priliku upoznati se s radom humanitarne organizacije POMOZI.ba na predstojećem Zenica Expo-u. Ova organizacija je posvećena pružanju pomoći najugroženijima širom Bosne i Hercegovine kroz različite humanitarne projekte i aktivnosti. Dođite na njihov štand da saznate više o: Trenutnim projektima i kako možete doprinijeti. Volontiranju i načinima kako se možete uključiti. Utjecaju njihovih akcija na zajednicu i pojedince.